Vero Moda kläder

Mode från Vero Moda kläder passar i alla väder

Mode från Vero Moda kläder passar i alla väder

Mode är något som får många hjärtan att klappa. Färger, former och design i uppsjö. Mer roliga kläder än man kan drömma om och nuförtiden finns allt till en peng de flesta klarar av. Varje säsong har sin speciella trend och modet svänger från den ena säsongen till den andra. Vissa år är det mörka färger som gäller, andra är det ljusa

Det ligger i modets natur att man provar olika saker och alla designers tillhör en kreativ skara människor, uppenbarligen med outtömliga resurser när det gäller idéer. Deras kärlek till färg och form lyser igenom inför varje säsong. Kryddat med en viss mängd galenskap och tokerier kan man tro ibland när man ser en del kreationer. Det finns som tur är massor av bra modeföretag som gör kläder som liknar de stora modeskaparnas kreationer. Vero Moda kläder är ett exempel på ett sådant företag. 

Klädedräktens historia

Människan har tillverkat kläder för att skyla kroppen och skydda den från väta, kyla och värme. De första synålarna sägs ha kunnat spåras till 30.000 år före Kristus. Materialet i kläderna har dock förmultnat för länge sedan. Arkeologer tror att det bestod av hudar, löv och gräs som draperats och knytits om kroppen. 

Det har alltid funnits ett intresse för att bära kläder som är speciella eller gjorda av åtråvärt material. I samband med detta har man kunnat särskilja människor ur ett socialt perspektiv. Med det första modet där kläderna blev mer en prydnad än ett praktiskt skydd kom också markeringen av social status. Det kan handla om social eller etnisk tillhörighet men även om att tillhöra en speciell yrkeskategori.   

 

Grupptillhörighet

Genom att klä sig i en viss kategori av kläder kan man markera vilken gruppering man tillhör. Exempel på det är nationaldräkt, uniform, arbetskläder, profilkläder, skoluniform, matchställ inom idrott, föreningskläder och olika huvudbonader.