Bergsprängning

Berg på tomten?

Berg på tomten?

Har du köpt en tomt som har berg i vägen för ditt framtida husbygge? Då kan du ta hjälp av bergsprängning. Att spränga bort berg är ett smidigt och säkert sätt att bli av med berg som är i vägen. När du tar till denna metod så ska du alltid anlita en firma som sköter sprängningen åt dig, för det krävs erfarenhet av detta arbete för att utföra det med säkerhet. Det ska planeras och analyseras in i minsta detalj hur det ska gå tillväga på bästa sätt. Detta för att inte störa miljön i området. Det är allt i från natur och djur till närliggande byggnader som ska tas i beaktande.

 

Bergförstärkning

Ibland kan det vara aktuellt med bergförstärkning på din tomt för att minska rasrisken. Det kan vara så att din tomt ligger nära en höjd som består av berg och lösa bitar av berg. Då är det bra att utföra en bergförstärkning. Med hjälp av denna metod så slipper du att det rasar ner bitar av berg på din tomt som kan skada både ditt hus och din familj. Är du i behov av bergförstärkning i Stockholm så finner du denna hjälp i huvudstaden. 

 

 

Hur går det till?

En bergförstärkning är relativt lätt att utföra och speciellt om den som utför arbetet har rätt kunskap så kommer det gå som en dans. Man förstärker helt enkelt bergväggen med olika material för att se till så att det inte rasar. Förstärkningen kan man göra med hjälp av ett speciellt nät som håller uppe bitar av berg som är på väg ner för bergväggen. En annan metod är bultning och då bultar man fast de bitarna som kan vara lösa. Innan förstärkningen görs så kan det ibland vara aktuellt att ta ner lösa bitar om det visar sig vara till fördel.