Bouppteckning i Sölvesborg förebygger konflikter

advertorial

Det räcker uppenbarligen inte med den sorg man tvingas konfrontera när någon i sin närhet har lämnat jordelivet. Det går aldrig att förbereda sig på döden. Men när hela världen rasar samman förväntas det tydligen att du ska ta ansvar för allt pappersarbete som en bortgång också för med sig. Det är ingenting som man tänker på. Man känner bara smärtan av att ha förlorat någon. Men bouppteckningen finns där och någon måste ta hand om den.

Du är inte ensam om att känna dig förtvivlad i en sådan situation. Bouppteckningen går i korthet ut på att samla den bortgångnes tillgångar och reda ut vem som ska ha vad. Arv kan ofta bli juridiskt komplicerat och vara upphov till infekterade konflikter. Då kan det vara skönt att få stöd i bouppteckningen av en kunnig jurist. Bor du i Blekinge kan du få hjälp med bouppteckning i Sölvesborg här: https://www.juristenjeppsson.se/bouppteckning/.

 

bouppteckning

 

Avlasta varandra i sorgen

Det finns många fördelar med att låta en utomstående jurist reda ut allt som har med tillgångar, testamentering och fördelning att göra. Många tycker att det är skönt att få avlastning med det praktiska när du kanske är mitt uppe i en personlig kris. Bouppteckning är dessutom ganska komplicerat och invecklat. Låter man då en jurist ta ansvar för uppgiften blir det rätt från början och du besparar dig mycket merarbete.

Sedan är det ju det där med konflikterna. Som sagt, det är inte ovanligt att det blir konflikt om hur ett arv ska fördelas och hur ett eventuellt testamente ska tolkas. Arvsfördelning är lurigt och inte alltid helt givet. Även här är det fördelaktigt att ha en utomstående som kan gå in och förklara vad bouppteckningen har fått för utfall. Då slipper ni kanalisera ilska, irritation och svek gentemot varandra i en tid när ni behöver vara tillsammans.