Tandläkare

Dagens trygga och kunniga tandläkare i Järfälla

Dagens trygga och kunniga tandläkare i Järfälla

advertorial

Tandläkarvården i Järfälla är idag förstklassig. Det kunde man knappast säga om Järfälla på medeltiden. På medeltiden fanns varken tandläkare eller tandhygienister. Enköpingsleden fanns visserligen redan då, men den var bara en stig. Färdades du på Enköpingsleden med tandvärk på medeltiden kunde du stanna i Järfälla och be om hjälp. Frågan är dock om man kunde kalla det hjälp. 

Då fick du hålla till godo med huskurer som till exempel munskölj med urin eller tuggkåda med kamomill och älggräs. Kurerna hjälpte kanske lite eftersom urin innehåller ammoniak vilket är bakteriedödande, och kamomill är inflammationshämmande medan älggräs är både inflammationshämmande och smärtlindrande. Men detta hjälpte inte i längden. Dagens munskölj, tandborstar och tandtråd låter dessutom långt mycket trevligare än urin.

 

Tandläkare

 

Förebyggande tandläkarvård

På medeltiden visste man att tandvärk bara blev värre med tiden och till slut olidlig. Därför var det bäst att så snabbt som möjligt leta upp en skomakare, hovslagare, smed eller någon annan med en bra tång. Smärtan av att dra ut tanden var förstås mycket värre än tandvärken. Men om du hade tur försvann tandvärken tillsammans med tanden. 

Vissa människor drog ut sina tänder i förebyggande syfte, och även idag arbetar tandläkare förebyggande. Skillnaden är att du oftast får behålla dina tänder och om du måste dra ut någon tand så finns bedövning. Idag kan en tandläkare dessutom hjälpa dig med korrigering av sneda tänder, tandprotes och blekning. Det var inte bättre förr.

Tandläkare i Järfälla kan man lita på

Åker du på Enköpingsleden idag med tandvärk kan du lugnt vika av till tandläkare Järfälla. Medeltiden är förbi. Idag hittar du enkelt en tandläkarklinik som erbjuder gedigen tandläkarvård, som till exempel: https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/. Där erbjuds du en trygg och säker miljö där du kan känna dig lugn och omhändertagen av människor med gedigen tandläkarutbildning – och du slipper garanterat munskölj av urin.