Tandhygienist

Dags för att träffa tandhygienisten?

Dags för att träffa tandhygienisten?

advertorial

Alltså, ibland undrar man. Varför åker man på dessa årliga kontroller med bilen utan att ens tänka på det? Eller det kanske man gör förresten. Tänker alltså. 

Det är så klart bra om bromsarna fungerar. Man behöver dem ju ibland. Fjädringen är inte så dum att ha den heller, eller att motorn inte sprutar olja som ett skadeskjutet djur. Men den egna hälsan då? 

Handen på hjärtat – när kontrollerade du hälsan senast utan att vara sjuk? Eller tänderna för den delen, utan att något gått sönder? Att bara gå iväg för att kontrollera så munhälsan är okej? Vad är det som hindrar?

 

Det där med tänderna och tiden

Tanken på att låta en tandhygienist titta in i munnen finns kanske men det blir liksom aldrig av. Man kanske ändå snart måste gå till tandläkaren. Man har ju den bokade tiden nästa år. Man skjuter upp. Man har “inte tid”. 

Men bilen servar man regelbundet och besiktigar utan tvekan. Märkligt men klokt ifall något börjat rosta eller står och läcker. Sköter man inte bilen kan reparationen ta lång tid och bli dyr. Så fungerar det i munnen också! Fast rosten kallas karies, läckaget är det blödande tandköttet och beläggningen på emaljen är det där mjölkiga lyktglaset servicekillen brukar påpeka.

 

Tandhygienist

 

Tandhygienister bits inte, oftast

En tandhygienist hjälper dig så du har bettet kvar! Du behöver bara bestämma dig. Friska tänder gör dig glad, tandsten förvandlas faktiskt inte till dyrbara pärlor och insidan av tänderna ska inte kännas som ett grovt sandpapper. Fast man behöver så klart också hitta någon man litar på och som är duktig. 

Bor eller jobbar du i närheten av Ragnar Östbergs funkiga hattask vid Odenplan finns det gott om skickliga tandhygienister. Till exempel hos  tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct tar de hand om både ”service och besiktning” av munhälsan. Dessutom putsar de tandlacken av bara farten.