Husmanskost Stockholm

God husmanskost i Stockholm

God husmanskost i Stockholm

advertorial

Om man arbetar i Stockholm och brukar gå ut på stan för att äta lunch, har man verkligen världen för sina fötter. Om man har riktigt bråttom kanske man nöjer sig med att köpa en färdig smörgås i kvartersbutiken. Eller också kanske det blir korv med bröd eller en hamburgare. 

Det finns dock oerhört mycket mer att välja bland. Man kan få mat från en ny världsdel varje dag i arbetsveckan. Och från varje världsdel finns det lunchrestauranger med mat som representerar många olika länder. Vad sägs om wokad ankfilé från Vietnam eller känguruköttbullar från Australien? 

När man har botaniserat bland de olika matkulturer som står till buds, så kan man dock lätt känna att smaklökarna behöver vila. Det har de gjort sig förtjänta av. Låt dem falla tillbaka i deras komfortzon genom att bjuda dem på riktigt god husmanskost i Stockholm.

 

Husmanskost Stockholm

 

Ljuv symfoni med lingonsylt

På restauranger med svensk husmanskost kan man njuta av vanliga svenska köttbullar med potatis, gräddsås, ättiksgurka och lingonsylt. Eller vad sägs om raggmunk med fläsk, skånsk kalops eller wallenbergare? Det kan inte bli godare än så. 

Den som inte äter kött kan njuta av gravad lax med hovmästarsås och potatis. Om man inte äter fisk, så är inte det heller något problem. Det finns många goda vegetariska alternativ att välja bland. 

Så nästa gång det är dags att gå ut på lunch, känn efter. Vad säger smaklökarna? Har de inte fått nog av chili? Skulle de inte uppskatta en mild gräddsås? Det är bara att styra stegen mot en restaurang som serverar riktigt god svensk husmanskost, som till exempel restauranghubertus.se

På restaurangen kommer personalen att ta emot dig med öppna armar och bjuda dig att sitta ned i en trevlig och avkopplande miljö. När lingonsylten möter tungan uppstår ljuv symfoni. Man är trots allt inte svensk för inte.