Människan är inget utan sina glasvagnar

advertorial

Vad vore egentligen mänskligheten utan vagnar? Det ska talas om för dig, att den hade säkerligen varit utrotad för länge sedan om man inte kommit på det fantastiska med hjul. Och att sätta hjulen på en slags kärra för att kunna transportera saker. Vagnen. Kanske den bästa uppfinningen i hela världen och som minst sagt har gagnat människans förmåga att ta sig ända fram dit arten är idag. Vagnar, och inte minst byggvagnar som exempelvis glasvagnar, gör livet enklare.

Bara föreställ dig hur det skulle se ut annars. På byggarbetsplatser hade alla byggare behövt slita ut sina armar och ryggar genom att bära på alla tunga grejer med sina egna händer. Transporterna hade behövt ske i väldigt små volymer och tagit väldigt mycket längre tid. Eftersom byggarna hade behövt gå i betydligt fler omgångar. Byggarna är naturligtvis oerhört tacksamma över att någon uppfann vagnen, och i synnerhet byggvagnen, för att hjälpa dem i arbetet.

 

byggvagnar

 

Glasvagnen – månadens anställda 

Man kanske till och med skulle kunna argumentera för att den som uppfann byggvagnen räddade människans existens. Utan byggvagnar skulle vi aldrig ha kunnat bygga städer och infrastruktur i den takt som vi trots allt har gjort. Det hade varit helt omöjligt. Det kan du faktiskt stanna upp och reflektera lite kring nästa gång du får chans att vila ögonen på en behjälplig bygg- eller glasvagn.

Det skadar inte heller att skapa sig en relation till din byggvagn. Döp den till “gamla Bettan” eller någonting. Visa att den är en viktig, till och med nödvändig, pusselbit i det arbete ni utför om dagarna. Det finns ingen skam i att utlysa er byggvagn till “månadens anställda”. Månad efter månad. Åtminstone inte när det kommer till värdefulla egenskaper som lojalitet, styrka och uthållighet. Där slår ingen byggvagnarna på fingrarna. Eller ska man säga hjulen?