brand

Säkra i hemmet och utför en brandtätning

Säkra i hemmet och utför en brandtätning

advertorial

Det finns vissa saker man inte kan vara för försiktig med, vare sig det är i sitt hem eller någon annan byggnad. Det handlar om bränder. En brand är, som du vet, otroligt förödande och kan ställa till med stora problem. Det är inte bara att man kan förlora sitt liv i branden utan även att man kan förlora hela sitt hem. Det är visserligen ett litet pris om man kommer undan med livet i behåll, men ändå.

Man kan aldrig vara säker på att det inte börjar brinna, men man kan göra vad man kan för att lyckas bromsa och eventuellt stoppa branden. Dagens bostadshus byggs med stor omsorg och det finns alltid ett komplett brandskydd. Men det är inte alla äldre byggnader som har det. Det är dock inte för sent att ta tag i det och skaffa ett brandskydd, som exempelvis brandtätning. En brandtätning är precis som det låter: man tätar med ett brandtåligt material eller kräm för att bromsa branden. 

 

brand

 

Lämna det åt experterna

När man ska ha in ett brandskydd ska man givetvis vända sig till de som är experter på det. Det är inget man gör själv, och det finns ingen anledning att snåla på något som kan rädda ens liv. Ett företag som är proffs på brandskydd och kan hjälpa dig att välja ett som passar din byggnad är: https://sewatek.se/. Det finns olika typer av brandskydd som man kan ha, så de hjälper dig att välja ett för dig. 

Ett brandskydd förhindrar inte att det börjar brinna, men det bromsar däremot branden. Så istället för att byggnaden ska bli slukad på några minuter, så kommer elden möta ett motstånd. Skyddet bromsar både elden och röken från spridning. Trots att man har ett brandskydd ska man dock alltid ha brandlarm och gärna brandsläckare i sitt hem.