skola malmö

Tips och tankar för att välja skola i Malmö

Tips och tankar för att välja skola i Malmö

advertorial

Att välja skola för barn är sällan något lätt beslut. Grundmomentet i skolvalet är att man får plats i den skola som man bor närmast. För många är det ett lätt val att göra, då man uppskattar att barnen lätt kan ta sig till och från skolan på egen hand. Ibland kan det dock vara andra saker som spelar in i valet av skola.

Det är inte alltid det är saker som dåliga rykten om närmsta skolan som väger in i valet. Det kan vara släkt och vänner som har barn på en friskola som de pratar bra om. Andra aspekter är om man tror att en skola har en inriktning som man tror passar sitt barn. En pedagogisk inriktning som montessori eller en friluftsinriktning kan spela roll i skolvalet.

 

skola malmö

 

Välj en skola med inriktning

Söker man en friskola är det lättare att byta till kommunal skola om barnet inte trivs än tvärtom. Friskolor fyller ofta sina platser till sista plats. Är det en populär skola så stannar eleverna kvar och det blir sällan lediga platser. Att ens barn trivs och mår bra på skolan är såklart det man önskar i första hand.

När man letar efter en skola i malmö vill man även hitta skolan med de bästa lärarna. Ett lärarlag som trivs på sin arbetsplats och som arbetat länge på skolan är ett riktigt gott betyg. Det skapar en härlig stämning som smittar av sig på eleverna.

Ofta glömmer man bort en sak i jakten på bästa skolan. Det är att skolan även är elevernas arbetsplats och inte bara en plats man tillbringar tid på. Därför är det bra när skolan gör eleverna delaktiga i olika beslut som rör deras arbetsplats också. Känner man som elev och lärare att man kan påverka sin miljö demokratiskt brukar stämningen bli bra.